Nem értem Török Zsoltot

Nem értem, hogy kedvenc aradi hegymászóm miért rakott a klasszikus hóember három kerek hógömbjére egy negyediket.
A héten sajna rárakta. Onnan tudom, hogy bedobták a postaládámba.
Az aradi szocdemeken (PSD) akkora léket vágott az elmúlt négy év kudarca, hogy képtelenek voltak saját polgármester-jelöltet kiállítani, ezért ráültek Sebastian Bulumac „független” jelöltre. Őt támogatják. Magyarán, Bulumac nem független, ő a PSD-jelölt.
Kinyomtattak egy nyolc oldalas, postaládákba ingyenesen szórt romány nyelvű propaganda-újságot (Curentul Arădean), amelyben „civilek” is alázatos nyelvlógatással támogatják a függetlent. Sajna Török Zsoltot is behülyítették. Asszongya, hogy egy “iroda mögött” ismerte meg, aztán több civil pályázat során találkoztak, s most együtt fogják megmenteni Romániát. Szánalmas szöveg Török Zsoltnak. Ami a neve alatt megjelent, azt nyilván nem ő írta.
De nevét adta hozzá. Kár.
Török Zsolt asszongya, hogy ő most elutazik megint a Himalájára. Ahol egyébként rendre belebukott eddigi összes expedíciójába, de ez más kérdés. Szóval, magyar (én a zászlóbotrány óta már megkérdőjelezem) hegymászónk szerint Arad „szürke, elpusztított, lesújtó, szomorú és lélektelen.”
Kérdés: ha Arad Török Zsoltnak ennyire szar, akkor az elmúlt kb. tíz évben mi a fenének vágott zsebre expedícióira nem két lejt? Miért nem utasította vissza? Miért nem volt gerinces MAGYAR HEGYMÁSZÓ? Miért nem nyilatkozta, hogy „szar város” pénze nem kell?
Állítja, hogy fönt a hegyen „nincsenek politikai pártok és politikai játékok”. Érdekes, hogy eddig ez nem jutott eszébe. Mert ugyebár pártok, és „politikai játékok” nélkül egy eurócentet sem kapott volna.
Akkor tegyük sínre a dolgokat: Török Zsolt Arad (egyik) szimbóluma. Megkopottan. Civilként (=hegymászó), mint aki sok pénzt kapott a várostól, fogja be a száját. Ne keveredjen bele a kampányba. Ne hagyja magát belerángatni ebbe a román mocsokba. Ő mássza a hegyet, hozzon dicsőséget magának és Aradnak.
Nem nehéz megjósolni, de Bulumacnak még várnia kell, amíg beülhet Falcă székébe.
Ha pedig véletlenül megválasztanák, lehet, egy eurócentet sem adna Török Zsoltnak, hamar elfeledné a hegymászó kampányszövegét.
És ha marad a jelenlegi koalíciós felállás, akkor Török Zsoltnak 2017-ben vajon lesz pofája pénzért kuncsorogni?
Hát persze, hogy lesz.

Irházi János

Kategória: Szóvágó

admin

2 Responses to “Nem értem Török Zsoltot”

  • Tapasztó Sándor says:

    Tisztelt uram ,egyik kutya a másik eb ,nehogy azt probálja elhitetni a választókkal ,hogy az Rmdsz makulátlan tiszta hisz mindketten tudjuk hogy az egész vezetőség korupt és mélyen belenyúltak a közpénzekbe .A PSD és az UDMR együtt kormányzot akkor miről is beszélünk .??

  • TUSZ fERI says:

    Teljesen igazad van sajnos neki nincs olyan feje mint neked mert ha vegig gondoljatalan nem igy cselekszik Ki tudja?????


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kategoriák