Őseim földje – felolvasással egybekötött könyvbemutató, író–olvasó találkozó

Őseim földje – felolvasással egybekötött könyvbemutató, író–olvasó találkozó

„Az ember néha belép egy kapun, és nem is sejti, hogy mindent maga mögött hagy; kifelé már csak egy új világba vezet az út” – írja könyve elején a neves újságíró, Boris Kálnoky. Pontosan így történt ez az ő esetében is, amikor a rendszerváltás idején ellátogatott családja régi erdélyi birtokára, és ezzel élete új fordulatot vett.

A Kölcsey Egyesület és a Mathias Corvinus Collegium egy rendkívüli könyvbemutatóra várja az érdeklődőket. Kálnoky Boris regényéből Éder Enikő színművésznő olvas fel, az írót Fekete Károly, a Kölcsey Egyesület titkára kérdezi, amit kötetlen beszélgetés követ.

A kőröspataki gyökerű nemesi família, a Kálnokyak históriája végigkíséri a letűnt századok erdélyi, illetve osztrák-magyar történelmét. Boris Kálnoky szellemi felfedezőútjából született e lebilincselő történet, mely egyszerre szól a hazakeresésről, a viharos közép-európai történelemben helytállni próbáló férfiakról és a hajdanvolt idők utáni nosztalgikus vágyódásról.

Boris Kálnoky egy székely apa és egy sziléziai német anya gyermekeként 1961-ben Németországban látta meg a napvilágot. Gyermekkorát négy különböző országban töltötte, végül 1986-ban Hamburgban elvégezte a politológia szakot, és csatlakozott a Die Welt szerkesztőségéhez. 1989-ben, a rendszerváltozás idején kezdett Közép-Kelet-Európáról cikkezni, majd 1993-ban Budapesten szabadúszóként, utána pedig korábbi lapja helyi munkatársaként dolgozott tovább. 2004-től törökországi és közel-keleti tudósítóként folytatta karrierjét, ám 2013-ban visszatért Magyarországra. 2015-től újra szabadúszó, több német nyelvű orgánum számára tudósít a helyi eseményekről. Oktatóként ő vezeti a Mathias Corvinus Collegium Médiaiskoláját.


Időpont: 2024. január 18., 18.00 óra 
Helyszín: MCC Aradi Képzési Központ, Andrássy tér (Bulevardul Revoluției) 78. szám

Tisztelettel kérjük, részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével jelezze:
https://feliratkozas.mcc.ro/arad-konyvbemutato-oseim-foldje

A Facebook-eseményen való visszajelzés nem minősül regisztrációnak, kérjük, a regisztrációs lapot is töltse ki.

Lehoczky Attila

Categories: Életstílus, Főoldal-5