Katonai sorozó és néptánctalálkozó Pécskán

Katonai sorozó és néptánctalálkozó Pécskán

2018. november 3-án rendezi meg a Pécskai Búzavirág Egyesület és Néptáncegyüttes XVI. alkalommal a Nemzetközi Néptánctalálkozót, amelyre idén két Bihar megyei, a micskei Görböc és a borsi Galagonya csoportot valamint Magyarországról, Marcaliból a Baglas néptánccsoportot hívta meg.
Ugyanakkor premierre is készül a Búzavirág Néptánccsoport. A Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület, Pécska-Battonya színjátszó körének néhány tagja közreműködésével katonai sorozót fog feleleveníteni. A regruták a vendégcsoportok és a helyi Búzavirág csoport legényei közül lesznek besorolva.
Az első csoport toborzása szombaton délután 15.30-kor indul a Kismalomtól, (1-es és 402-es utca sarka) majd nótázva végighalad a 401-es utcán.
A magyar ártézi kútnál történik a második csoport toborzása majd közösen levonulnak a központba a polgármesteri hivatal elé ahol megtörténik a besorozás, a legények elbúcsúznak a családjuktól, a kedvesüktől, még egyszer táncolnak egyet és elindulnak a kaszárnyába.
A gálaműsor 18.00 órakor kezdődik a Pécskai Doru Ioan Petescu Művelődési házban, a belépés ingyenes.
Fellépnek: Baglas Néptánccsoport – Marcali, Görböc Néptánccsoport – Micske, Galagonya Néptánccsoport – Bors, a Búzavirág Néptáncegyüttes csoportjai a: Bojtocska, a Kisboglárka, a Nagyboglárka és a Búzavirág.
A talpalávalót a Bojtár Zenekar Nagykanizsáról és a békéscsabai Talléros Zenekar szolgáltatja.
Az est végén a fellépő vendégeket közös vacsora és táncház várja.

Sinka Pál

Fotó: illusztráció

Categories: Életstílus, Slider