A teljes lakosság számára lesz elegendő vakcina

A teljes lakosság számára lesz elegendő vakcina

Az európai közösségen belül szétosztandó vakcina-adag 4,6%-át fogja Románia megkapni havonta – közölte szombaton Iaşi-ban az egészségügyi miniszter, akit az Agerpres idézett.

Nelu Tătaru elmondta, miután a koronavírus elleni oltások megkapják az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyását, elkezdődhet a szétosztásuk a tagállamok között. Románia része a szétosztandó adag 4,6%-a. Azt is hozzátette ugyanakkor: egyelőre senki nem tudja, mikor kerülnek forgalomba az oltások.

“Mi a teljes lakosság számára be fogjuk szerezni a vakcinát. Azt mondják, hogy abban az esetben immunizálódunk, ha a lakosság 60-70%-a be van oltva” – mondta a miniszter.

Nelu Tătaru emlékeztetett ugyanakkor, hogy péntek esti ülésén a kormány elfogadta a lakosság beoltásának stratégiájára vonatkozó kormányhatározatot. Ezt még a Biztonsági Tanácsnak is véleményeznie kell, majd jövő héten sajtótájékoztatón ismertetik. A stratégia a lakosság beoltásának minden lépését leszögezi a vakcina szállításától, átvételétől kezdve a tároláson és oltóközpontok működésén át a prioritást élvező kategóriákig.

Fotó: gov.ro

Categories: Aktuális, Slider