Iohannis belengette a relaxot

Iohannis belengette a relaxot

A kormányfővel, miniszterekkel, válságstábbal tartott mai megbeszélést követően Klaus Iohannis államfő bejelentette, hogy május 15. után, feltételekkel, további korlátozásokkal, de enyhülhetnek a szükségállapot miatt bevezetett szigorítások. Lefordítva, azt jelezte, hogy egyelőre nincs szándékában újabb egy hónapra meghosszabbítani a szükségállapotot.

Ugyanakkor elmondta, bármiféle enyhítés attól függ, hogy csökken-e a megbetegedések, halálozások száma, vagyis egyelőre mindenki tartsa be a szabályokat, hogy aztán lassan, szakaszosan visszatérhessünk a megszokott életvitelhez.

Az már most borítékolható, hogy a maszk és kesztyű viselése kötelező lesz május 15. után is. De a szakemberek azt is jelzik, hogy az enyhítéseket megyékre szabhatják, vagyis ahol kevés a megbetegedés, ott a lazítás mértéke nagyobb lesz, vélhetően a gazdaság újraindításának tekintetében.

Ha ez így lesz, akkor Arad a lista végén kullog, hisz a megbetegedések számának tekintetében továbbra is őrzi országos harmadik helyét.

Fotó: presidency.ro

Categories: Aktuális, Slider