A Magyar Szórvány Napja-karaván Arad megyében

A Magyar Szórvány Napja-karaván Arad megyében

November 15-én a Magyar Szórvány Napja alkalmából három közösségépítő rendezvényt tartottak Arad megyében az RMDSZ szervezésében november 20-án, vasárnap. Mindhárom rendezvényen jelen volt Faragó Péter az RMDSZ Arad Megyei szervezetének elnöke, Hadnagy Dénes az MKT elnöke, Nt. Módi József esperes a Szórvány Szakbizottság elnöke.
A Magyar Szórvány Napja karaván Szentleányfalván kezdődött a majdnem zsúfolásig megtelt református templomban. Az istentiszteletet Nt. Vékony Zsolt lelkész és Nt. Módi József esperes tartották ahol vadászi, szentleányfalvi és zimándközi gyerekek, valamint a szentleányfalvi énekkar szolgálatára került sor. Az istentisztelet után a helyi iskola egyik osztálytermében tartott műsoron az ágyai „Tőzike” néptánccsoport előadását, valamint keresztény ifjúsági énekeket láthattak, hallhattak Szabó Viktória és Szabó Hunor előadásában.
Angyalkúton az istentiszteletet követően keresztény ifjúsági énekeket hallhattak a jelenlévők, majd a templom alagsorában mindenkit megvendégeltek a házigazdák.
Németszentpéteren a helyi tűzoltóság épületében a kisiratosi Rónasági citerazenekar és a Gyöngyvirág néptáncegyüttes citera- és néptáncbemutatóval várták az érdeklődőket, utána szeretetvendégséget tartottak.
Faragó Péter beszédében kiemelte: „A jelentős számú érdeklődő azt bizonyítja, hogy szórványtelepüléseken is nagy igény van a hagyományőrző rendezvényekre. Minden embernek egyik legnagyobb kincse nemzeti identitása!”
(Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye)

Comandat de UDMR. Editat de Asociaţia Qult-Ar. Cod: 13160001

 

Categories: Életstílus, Slider