Hajszálon múlott: szerdától mégsem fullad Arad a szemétbe

Hajszálon múlott: szerdától mégsem fullad Arad a szemétbe

A háztartási hulladékot gyűjtő-szállító Polaris Holding Rt. licence október 31-én lejárt, ezért kiemelten fontos volt, hogy a mai tanácsülésen megszavazzák ennek meghosszabbítását legalább január 1-ig, amikortól az új szolgáltató, a temesvári Retim már átvehetné a feladatot. Hogy addig Arad és a Retim aláírja-e a szerződést, még kérdés.
Rendkívüli esetről lévén szó, a város egyébként kérheti a régi szerződés közbeszerzési pályázat nélküli meghosszabbítását, ezzel a lehetőséggel élt ma Arad, természetesen kemény politikai szóváltásokat követően. A szükséges hatósági engedélyeket is megkapta erre.
A lényeg, hogy a Polaris szerdától folytatja a tevékenységet legkésőbb 2018. április 1-ig.
A megye új, uniós forrásból összeálló integrált, szelektív hulladékgazdálkodási rendszere – a vidéki gyűjtő, hulladékválogató stb. egységekkel együtt – várhatóan január 1-től nyomokban már működni fog. Az I-es övezetre – amelyik a megyeszékhelyt is magába foglalja – kiírt közbeszerzést, amint arról beszámoltunk, a Retim nyerte, a cégnek hat hónap alatt kötelessége aláírni a szerződést az összes érintett településsel.
A mai tanácsülésen, a határozattervezet megszavazásával ezt az űrt kellett ideiglenesen betölteni, legalábbis, ami Aradot illeti.

Fotó: archív

Categories: Aktuális, Slider