ProPirKult: tíz év szolgálat

ProPirKult: tíz év szolgálat

A Tornyai ProPirKult Egyesület ma, a tornyai tájházában ünnepelte tízesztendős születésnapját. Civil szervezetek, magánszemélyek, politikusok, akik az elmúlt évtizedben támogatták a tájház felfejlődését vettek részt – többek között Iustin Cionca megyei elnök, Péró Tamás, az RMDSZ ügyvezető elnöke, Ramona Matei Pécska Város Polgármesteri Hivatalának nevében, – a rendezvényen. És természetesen érkeztek barátok a határon túlról is: Szarvasról, Battonyáról.
A program a ProPirKult lelkeinek, Tóth Piroskának és Suttyák Andrásnak a köszöntőjével vette kezdetét, miután Király Árpád marosi főersperes megáldotta a rendezvényt, annak résztvevőit.
A kulturális programban fellépett a Tornyai-Nagyvarjasi Asszonykórus, a szarvasi barátok által hozott Eleki Táncegyüttes, valamint Balta-Taics Hanna.
Az alkalomból az Arad Megyei Kulturális Központ által támogatott, és az egyesület jóvoltából kiadott, “A nádkúptól a tájházig” című kötetet Irházi János, a kiadvány szerkesztője és Nagy István, a könyv tördelője mutatta be.
A “hivatalos” program után a résztvevők laza keretek között beszélgettek, szórakoztak, köszönhetően a két házigazdának és ügyes segítőiknek.
A tízéves szülinapot támogatta Pécska Város Polgármesteri Hivatala, a Communitas Alapítvány, az Arad Megyei Tanács az Arad Megyei Kulturális Központ.

Categories: Aktuális, Slider