Átmenő jegyek pénzért a Goldiş orvosi karán: tíz vádlottból csak egy került rács mögé

Átmenő jegyek pénzért a Goldiş orvosi karán: tíz vádlottból csak egy került rács mögé

Az egyetemen tanító és pénzért jó jegyeket osztogató orvosok, a pénzt közvetítők, a pénzt összegyűjtők gyakorlatilag mind megúszták, csupán egyetlen személy, Nasszer Rami külföldi diák kénytelen letölteni az Aradi Bíróságon rá kirótt két év börtönt. A többi hét külföldi diák – Sadzser Muhammad, Abu Rabia Anian, El Fakir Walid, Madzsid Husszaini, Shalata Haya, Dahamshi Mohammad, Sanallah Madhat – két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és kötelesek kifizetni fejenként a 6.500 lejes perköltséget, majd 60 nap közmunkát végezni, írta meg az Agerpres.
A botrány, amint arról az Aradi Nap is beszámolt, 2017-ben pattant ki a V. Goldiş Egyetem Általános Orvosi Karán: a diákok 200-400 euró között perkáltak egy sikeres vizsgáért. Dr. Lucian Păiuşan egyetemi tanár, aki zsebre vágta a pénzeket, valamint a közvetítő Taha Abed El Kader a kimerítő beismerő vallomásukért szintén megúszták két és fél év felfüggesztettel.
A házkutatásokkal, pénzek, ékszerek lefoglalásával annak idején indult vizsgálat a jelek szerint eddig tartott, további személyeket egyelőre nem helyeztek vád alá.

Fotó: Aradi Törvényszék

Categories: Aktuális, Slider