Pécska-Budapest irodalmi-művészeti összeborulás [VIDEÓ]

Pécska-Budapest irodalmi-művészeti összeborulás [VIDEÓ]

„Merre van egy bankautomata?” – kérdezte a házigazdáktól Jankó András, az aradi Kölcsey Egyesület elnöke, aki remek, vélhetően öröklött ízléssel választott ki egy festményt ma délután Pécskán a helybeliek rögtönzött kiállításán, s azonnal ki is akarta fizetni.
A pécskai festőművészek kiállítása pedig csupán egy szelete volt a 2-es sz. Általános Iskolában szervezett kulturális-irodalmi-művészeti programnak. A kezdeményező Mester József Tamás költő, a Panoráma Világklub Pécskai Társklubjának elnöke, a vendégek pedig a budapesti Krúdy Gyula Irodalmi Kör, a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület, a Panoráma Világklub Szegedi Társklubja, az aradi Kölcsey Egyesület, a szintén aradi Tóth Árpád Irodalmi Kör tagjai. Fellépett a Búzavirág Néptáncegyüttes.
Az eseményt megtisztelte, többek között Antal Péter polgármester, Bölöni György megyei tanácsos.
A Krúdy Gyula Irodalmi Kör tagjai közül eljött Király Lajos elnök, Kanizsa József titkár, Szénási Sándor István a prózai osztály vezetője, Németh Nyiba Sándor olimpikon, költő, zeneszerző.
Németh Nyiba Sándor elmondta, hogy Mester József Tamás szerepelni fog az általa összeállított-megzenésített 100 magyar költő CD-jén.
Szólt a jelenlévőkhöz vitéz Szilágyi Árpád, a Panoráma Világklub társelnöke. Verssel, prózával, énekkel színesítette a programot, többek között Farkas Annamária, Kis Zsuzsanna, Brauch Magda, Czernák Ferenc, Moldován János.
A hangulat, köszönhetően a szervező Mester Józsefnek és segítőinek remek volt.

(ij)

Németh Nyiba Sándor

Búzavirág Néptáncegyüttes

Categories: Életstílus, Slider