Fizetésképtelenséget jelentett a CET: hideg napok

Fizetésképtelenséget jelentett a CET: hideg napok

Habár Robert Maloş igazgató szerint a tény, hogy a város szélén lévő hő- és elektromos erőmű (CET) fizetésképtelenséget jelentett még nem egyenlő azzal, hogy Arad központi fűtés és melegvíz-szolgáltatás nélkül marad, a helyzet a későbbiekben csak bonyolódhat. Most a lényeg, hogy a CET azért választotta a fizetésképtelenséget, hogy a gázszámla-adóssága miatt a szolgáltató ne zároltassa a folyószámláit.
A bejelentést majd hivatalos átszervezési terv követi, de az már biztos, hogy a cég fél évtizeden belül sem képes lenullázni jelenlegi 108 millió lejes adósságállományát. A város joggal mutat a PSD-kormányra, hisz tucatnyi “vörös város” kapott az elmúlt években hathatós központi támogatást a távfűtésre, Aradot viszont büntetik, néha cspögtetnek aprópénzt. Arad PSD szenátorai, képviselői pedig ennyire “harcolnak” a megyeszékhelyért.
A kérdés most, milyen átszervezési programot dolgoznak ki, mire lesz az elég a téli hónapokban. Tény, a primér hőenergiát megtermelő CET-et a hőt a városban elosztó CET Hidrocarburi (CET H) húzta gödörbe, miután évek óta nem fizeti ki a kapott forró viz teljes ellenértékét, miközben a város eurómilliókat önt szubvencióként a feneketlen zsákba.

Categories: Gazdaság, Slider