Európai Városok: elsőként Arad írta alá

Európai Városok: elsőként Arad írta alá

Corina Şuteu, a korábban kulturális „misszionáriusként” az Egyesült Államokban cizellálódott művelődési miniszter ma stílusosan a V. Alecsandri (korábban Salacz) utcai, felújított Arta filmszínház nyári kertjében írta alá Gheorghe Falcă polgármesterrel a tárca és a város közötti együttműködési szerződést.
A dolog egyelőre nulla pénzzel jár, s inkább vállveregetés azoknak a városoknak, amelyek indultak az Európa Kulturális Főváros 2021 címért. A dokumentum csak arra kötelezi a szaktárcát, hogy támogasson, védnökséget vállaljon bizonyos kulturális rendezvényekre, de ismételjük, pénzről egyelőre nincs szó. A miniszter szerint az általa ismert romániai városok közül “Arad a legkozmopolitább”.
Gheorghe Falcă kiemelte, Arad nyerő az ügyben, hisz ezzel is elismerik erőfeszítéseit amiért egyre több pénzt fektet kultúrába, idén, például, a költségvetés 10 százalékát.
A helyszínen, rögtönzött kiállításon, fotókon mutatták be a város által a RADEF-től átvett, és eddig felújított három mozit: Gáj, Mosócz és az Arta.

Categories: Életstílus, Slider