Az oltyánok felpattantak a CET igazgatójának kocsijára. Mozdony nem kellett

Az oltyánok felpattantak a CET igazgatójának kocsijára. Mozdony nem kellett

Az Arad hőenergia-ellátásához a primér alapanyagot (= hőt) szállító CET Lignit (a körgyűrű mellett) egyre tragikomikusabb helyzetbe kerül, miután a városi hőszolgáltató CET H (Radnai út) több millió lejes adósságot halmozott fel vele szemben. Magyarán, a hőenergiát átvették, kiosztották, a lakosságtól a pénzt bevasalták érte, de nem fizették ki a számlát a gyártónak. Meg a vízműveknek sem, de erről már írtunk a múlt héten.
Ezért aztán a beszállítók most az ügyben végső soron ártatlan CET Ligniten verik el a port, és az adósságok fejében visznek minden mozdíthatót. Ma például, a szénbeszállító Olténiai Lignitbánya Vállalat (SNLO) seperte be a cég személygépkocsijait, így aztán holnaptól az igazgató és a vezetőség kénytelen lesz villamosozni, vagy megértő barátok szolgálataira alapozni.
A SNLO egy 3,78 millió lejes adósság fejében, ma végrehajtóval együtt érkezve rúgta be az ajtót, s tette rá a kezét a szolgálati autókra, ám ezzel csak 60 ezer lejt törlesztett a CET Lignit. Az aradi hőerőmű a kb. 460 ezer lejt érő dízelmozdonyokat is felajánlotta, de ezek nem kellettek a hitelezőnek.
A CET Lignit és a CET H a város tulajdona, pár éve vágták kettőbe.
Kérdés, az elkövetkező napokban-hetekben a rendkívül ideges hitelezők még mit pakolnak be.

(irházi)

Categories: Gazdaság, Slider