Megkezdődött az RMDSZ kongresszusa: az új program a tét

Megkezdődött az RMDSZ kongresszusa: az új program a tét

Néhány perccel ezelőtt a magyar himnusszal elkezdődött  Kolozsváron az RMDSZ XII. kongresszusa, amelynek nem az fő tétje, kit választanak elnöknek – Kelemen Hunor az egyedüli jelölt -, hanem az „újratervezés”, az új program. A Szövetség saját politizálását akarja újragondolni, nem pedig a célokat. A kongresszus a meghívottak köszöntőivel indult, majd következik az elnöki beszámoló, az országos testületi vezetők felszólalása, a politikai vita, este, titkos szavazással az elnökválasztás, végül az alapszabályzat módosítása. Al elnökválasztás esetében a fő kérdés, hány ellenszavazatot kap – ha kap egyáltalán – Kelemen Hunor.
Ami az átszervezést illeti, megszűnik a politikai alelnöki tisztség, a kolozsvári főtitkárság pedig ügyvezető elnökséggé alakul vissza.
Arad megyét 17 küldött képviseli: Bognár Levente, Faragó Péter, Király András, Almási Vince, Erdős Bálint, Papp Attila, Kovács Imre, Haász Tibor, Hadnagy Dénes, Khell Levente, Sipos György, Lészay Ildikó, Kocsis József, Halai János, Bölöni György, Kocsik Imre, Andó László.

A kongresszus munkáltait vezető Bíró Rozália már az elején gondoskodott a jó hangulatról, amikor Emil Boc-ot Nagyvárad polgármesterének titulálta. Emil Boc Kolozsvár polgármestere.

(irházi)

(Fotó: a nem teljes aradi küldöttség Kolozsváron, a kezdés előtt – Aradi Nap felvétele)

Categories: Aktuális, Slider