A fesztiválra „futottak még” előadást kapnak az aradi magyarok

A fesztiválra „futottak még” előadást kapnak az aradi magyarok

Miután az előző két évtized során az aradi Klasszikus Színházi Fesztiválra meghívott egy magyar előadás azért általában ütötte a rendezvény színvonalát, idén szemkiszúrás lesz. Az épp 20. születésnapját ünneplő fesztiválon a kötelezően hozott „magyar napot” most elintézik a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 7/7 című, mozgásszínházi előadásával. Amelyen a koreográfus, rendező, egyetlen főszereplő Baczó Tünde fog táncolni. Nincs is ezzel semmi baj, a november 28-i előadás biztos színvonalas lesz, csak nem a Klasszikus Színházi Fesztiválra való. Be is nyomták egyedüliként a Studio terembe, az összes többi (román) darabot a nagyteremben nézhetnek meg az érdeklődők.
Szóval, a Klasszikus Színházi Fesztiválon, ha már úgyis közpénzből fizetik a magyar előadást (is), akkor ildomos lett volna SZÍNDARABBAL, s nem rétegelőadással előrukkolni, mert ez sosem volt a rendezvénysorozat alapelve. Románoknál sem.
Már csak azért, hogy mi, magyarok se lógjunk ki a sorból, s a románokhoz hasonlóan klasszikus szerző klasszikus darabját tegyük le az asztalra. Azért mert Baczó Tünde Shakespeare-ből ihletődik, a 7/7 még csizma lesz az asztalon.

Irházi János

Categories: Életstílus, Slider