Enyhülés várható

Enyhülés várható

Növekvő hőmérsékleti értékekre és csapadékra számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 29. és február 11. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből, írja az Agerpres.

A Bánságban hétfőn és kedden a sokévi átlagnak megfelelően 3-5 fok körüli maximumok várhatók. Január utolsó napján és február első napjaiban felmelegszik az idő, a nappali csúcsértékek átlaga eléri a 7-8 fokot; február 3-ától további felmelegedés várható, akár a 14-15 fokot is elérő maximumokkal. Az éjszakák január végéig még hidegek lesznek, mínusz 6, mínusz 4 fokig hűl le a levegő, februárban azonban már 0 és 4 fok közötti minimumokra lehet számítani. Csapadék február 2-án és 3-án, majd 7. és 11. között várható.

A Partiumban február 2-áig 3 és 6 fok között változik a nappali csúcsértékek regionális átlaga, a minimumok pedig mínusz 6 és mínusz 4 fok között alakulnak. Február 3-ától a vizsgált időszak végéig enyhébb lesz az idő, mint ilyenkor általában, nappal 8-11 fok is lehet, éjszaka fagypont és 4 fok közötti értékek várhatók. Csapadékra február 1-jén este, 2-án és 3-án, majd 7. és 11. között is számítani lehet.

Categories: Aktuális, Slider