Rendkívüli tanácsülés: vajon Mészár Sándor hajlandó végre letenni az esküt?

Rendkívüli tanácsülés: vajon Mészár Sándor hajlandó végre letenni az esküt?

A városi tanácsba újonnan megválasztott képviselők október 24-én tették le az esküt, kivéve Mészár Sándor RMDSZ-es képviselőt, aki azért hiányzott, mert az UTA focicsapatát kísérte el egy mérkőzésre. Akkor állítólag megígérte, hogy a következő ülésen pótolja az eskütételt. Nem így történt, november 2-án ismét hiányzott, mert “Bukarestbe kellett utaznia a sportminisztériumba”.

Az USR PLUS és a PMP megunta a halogatást, ezért péntekre, november 6-ára rendkívüli tanácsülést hivattak össze egyetlen napirendi ponttal: Mészár Sándor hivatali eskütétele. A probléma, hogy ameddig Mészár ezt halogatja, addig a testület létszáma hiányos, így nem választhatják meg az alpolgármestereket.

Nem titok, hogy a háttérben kemény csata zajlik a PNL, az USR PLUS, a PMP, a PSD (a kampányban PSLC) és nem utolsósorban az RMDSZ között, s a jelek szerint az RMDSZ időt akar nyerni, ezért halogatják Mészár Sándor eskütételét. A dolog pikantériája, hogy a kampányban Mészár többször is elmondta, alpolgármester szeretne lenni. Úgy tudni, ha Mészár Sándor végre teljes jogú tagja lesz a városi tanácsnak, összeállhat egy USR PLUS (7 tanácsos)-PMP (2)-PSD (4) koalíció, amelynek, ha nem is lesz kétharmada, de 13 szavazatával lazán irányíthatja az alpolgármester-választást, hisz egy PNL-RMDSZ koalíció csak 10 tanácsosból állna. Ebben a felállásban az RMDSZ nyilván elveszíti az alpolgármesteri széket.

De lévén politikai ügy, ide-oda csapódásokkal még bármi előfordulhat.

Fotó: facebook/alexandru.meszar

Categories: Aktuális, Slider