Szent István nap Aradon [VIDEÓ]

Szent István nap Aradon [VIDEÓ]

Ismét remek hangulatú, változatos programokkal tűzdelt Szent István napot szervezett Aradon az RMDSZ. A program a belvárosi római katolikus templomban misével, majd a székház udvarán a magyar kenyér megszentelésével folytatódott. A szentelésen Bognár levente elnök és Faragó Péter ügyvezető elnök köszöntötte a résztvevőket, az eseményen jelen volt Pavlovics Attila, Pécs testvérváros polgármesteri hivatalának kulturális referense, valamint Korza Gábor.  Közben a Nőszervezetnek köszönhetően a gyerekeknek játszóházat szerveztek.
A székház nagyterme zsúfolásig megtelt az Arad régi térképeken című album bemutatójára. Az Irházi János által szerkesztett könyvet a Szabadság-szobor Egyesület adta ki, s a bemutatón Bognár Levente megyei elnök, alpolgármester, valamint Cziszter Kálmán városi tanácsos, az egyesület vezetőségi tagja beszélt – a szerkesztő mellett – az album fontosságáról, a tartalmáról, a szerkesztési elvekről.
Közben persze, az udvaron már rotyogott a bográcsos, s a jó hangulathoz Czank Öcsi szolgáltatta a mulatós zenét, a Máltai Szeretetszolgálat pedig palacsintát sütött. Sajnos, a sűrűsödő felhők, az első esőcseppek elriasztották a vendégek egy részét, de a bátrak maradtak, s nem bánták meg, mert a nagy zápor végül elkerülte Aradot, ők pedig kiválóan szórakoztak. S hogy minden olajozottan működjék, arról Faragó Péter ügyvezető elnök, Szabó Mihály, Péró Tamás  és a csapat gondoskodott.
Az alábbi videón az “udvar hangulatát” próbáljuk érzékeltetni:

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Életstílus, Slider