Magyar ősbemutatóval indul az Aradi Kamaraszínház őszi évada

Magyar ősbemutatóval indul az Aradi Kamaraszínház őszi évada

Szinte minden évben előrukkol egy előadással a színész Harsányi Attila és a rendező Tapasztó Ernő. A 2014-es nyár legfrissebb termékét szeptember 22-én 18.00 illetve 20.30 órától láthatja az aradi közönség, egy “elképesztő darabot” Eric Bogosian és José Saramago műveiből, ahogy a toptipp.hu kulturális portál szerkesztője jellemezte a Budapesten is játszott előadást. “Fogalmunk sincs, hogyan kap levegőt Harsányi Attila az egylélegzetnyi, tízperces poén-szökőárban, nevettünk, röhögtünk, hahotáztunk, de a végén bizony elakadt a lélegzet…”, olvasható ugyanazon a portálon az előadásról.
Az Aradi Kamaraszínház, a MASZK Egyesület és a Bakelit Multi Art Center új bemutatóját
Sex, drugs, gods&rock ‘n’roll címmel magyar nyelvű ősbemutatóként, szeptember 22-én láthatják a nézők, az Aradi Kamaraszínház székhelyén, a Bábszínházban.
Eric Bogosian darabját Fekete Réka fordította, főszerepben Harsányi Attilával, az előadás rendezője Tapasztó Ernő. A produkció dramaturgiai műhelymunka eredménye, Eric Bogosian és José Saramago szövegeinek adaptálása Fekete Réka, Harsányi Attila és Tapasztó Ernő munkája. Az előadás zenéjét Borsos Pál és Éder Enikő szerezte.
Az előadás magyarországi premierje júliusban volt Szegeden a 24. Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon. Jászay Tamás, a revizor online munkatársa, így jellemzi a produkciót:
“A sex, drugs, gods&rock’n’roll című, Eric Bogosianból és José Saramagóból kikevert elegy a Bibliát tölti újra. A mikrofonnal felszerelt forgószékben ülő Harsányi Attila néhányat fordul és a topmenedzser Istentől máris a mély depresszióban sínylődő Noéig jut, aztán a fejhangon sivító laza Káintól a drogos múltjára legbüszkébb rocksztárig kerül. Egyszerre távolítja el és hozza érthető közelségbe a már-már unásig ismertet, bravúrosan és fölényesen játszadozva a mi lenne, ha kérdésével.”
Az előadások időpontja szeptember 22-ike, hétfő, 18.00 és 20.30 óra, helyszíne az Aradi Kamaraszínház (a Bábszínház épületében) terme. A 18 órakor kezdődő előadásra a kedvezményes teljes, kedvezményes kamaraszínházi és a diákbérletek érvényesek, a 20.30 órai előadásra a felnőtt teljes bérletek és a meghívók érvényesek.
Jegyigénylés: 0755/04–52–00, akamara.ro@gmail.com

Categories: Életstílus, Slider