Arad liberális polgármestere átcuccolna a szocdemekhez?

Arad liberális polgármestere átcuccolna a szocdemekhez?

Legalábbis az Agerpres híre szerint ettől zajos az elmúlt napokban a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) helyi szervezete. Információik szerint a PNL-színekben polgármesteri mandátumhoz jutott Călin Bibarţ polgármesternek egyre több a belső vitája, nézeteltérése pártján belül, ezért most átigazolna a PSD-hez. Miközben Gheorghe Falcă, a liberálisok aradi elnöke, EP-képviselő azt nyilatkozta, hogy Bibarţ lesz a párt jelöltje a helyhatósági választásokon, és erről már határozott is a párt országos állandó bizottsága, de további részleteket nem árult el.

A hírügynökség úgy tudja, hogy Bibarţ most vasárnap estig kapott határidőt a PSD-től a döntésre, de ezt nem tette meg, ám állítólag adtak neki haladékot erre a hétre. A polgármesterjelöltség mellé a PSD a városi szervezet elnöki székét is felajánlothatta neki.

A mozgás oka, hogy egy kormányrendelet lehetővé teszi a tanácsosok, alpolgármesterek, polgármesterek átvándorlását másik párthoz még a június 9-re kiírt helyhatósági választások előtt.

Fotó: https://www.facebook.com/calinbibartarad (archív)

Categories: Aktuális, Slider