Picit olcsóbban zötykölődnek a villamos-matuzsálemek

Picit olcsóbban zötykölődnek a villamos-matuzsálemek

Az Aradi Közlekedési Vállalatnak (CTP) ritkán születnek okos és a gazdaságosságot érintő ötletei, most azonban megszállta őket a szentlélek, spórolósra fogták, és kihasználva az energiapiac liberalizálását, alternatív szolgáltatóval kötöttek szerződést, adta hírül a digi24.ro. A cég az energiapiacra frissen belépett RCS&RDS, amelyik 3 százalékkal kínált alá a korábbi szolgáltatónál. Csakhogy havi átlag 800 Mwh fogyasztásnál ez számít. Az olcsóbb áram természetesen nem jelent olcsóbb villamosjegyet.
Arad megyében a CTP mellett a Kürtösön telephellyel rendelkező gépkocsiszállító Lagermax Autotransport is lepacsizott az “arcnélküli” eurómilliárdos Teszáry Zoltán birtokolta-irányította piacvezető kommunikációs, újabban az energiapiacba is beleharapó Digi Energy vállalkozással.
A kürtösi cég, saját bevallása szerint, az új szerződéssel havi 8 százalékot spórol a villanyszámlán.
Az RCS&RDS villamosenergiai szeletének helyzete korántsem rózsás, miután az országos felügyelet (ANRE) két, a holdinghoz tartozó cégtől is megtagadta az engedélyt az áramszolgáltatásra. A hazai energiapiaci háború felfokozódott az RCS&RDS belépésével, de ez már külön fejezet.

(ij)

Categories: Gazdaság, Slider