Kelemen Hunor: az összevonás érdemben nem befolyásol

Kelemen Hunor: az összevonás érdemben nem befolyásol

Az összevonásuk nem fogja érdemben befolyásolni a választások eredményeit – jelentette ki szerdán az RMDSZ elnöke, akit az Agerpres idézett.

A Digi24-nek nyilatkozva Kelemen Hunor kifejtette, hogy eltérő jellegük ellenére a helyhatósági és az európai parlamenti választások összevonása nem jelent különösebb problémát. Ezt azzal magyarázta, hogy sajnálatos módon Romániában amúgy sem téma az Európai Uniós helyzete és jövője, az EU előtt álló kihívások. ‘Mintha ez minket nem érdekelne és nem érintene. Pedig érint, és kellene hogy érdekeljen’ – jelentette ki.

Az RMDSZ elnöke ugyanakkor úgy vélekedett, összevonásuk nem fogja érdemben befolyásolni a választások eredményeit, mert a szavazók “legalább olyan okosak”, mint a politikusok.”A választásokon meggyőződésük szerint szavaznak, akár összevontak, akár nem” – jegyezte meg.

Elmondta azt is, hogy a felmérések szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) szövetségben kevesebb szavazatra számíthatnak, mint külön. Ennek szerinte az a magyarázata, hogy a liberálisoktól és a szociáldemokratáktól és elfordul a szimpatizánsaik egy része a közös jelöltlista miatt.

Kérdésre válaszolva Kelemen Hunor megerősítette, hogy nem indul az államelnök-választáson. Hozzátette, hogy az államfőjelöltjéről az EP-választások után dönt az RMDSZ.

Fotó: rmdsz.ro

Categories: Aktuális, Slider