Kettős állampolgárságot kapnak a Spanyolországban élő romániaiak

Kettős állampolgárságot kapnak a Spanyolországban élő romániaiak

A Spanyolországban élő románok kettős állampolgárságáról egyeztetett Marcel Ciolacu kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Rómában Pedro Sanchez spanyol miniszterelnökkel, olvasható az Agerpres hírében.

Az Európai Szocialisták Pártjának (PES) Rómában zajló kétnapos kongresszusán részt vevő Ciolacu szombaton Facebook-bejegyzésben számolt be a találkozóról, rámutatva, hogy Spanyolország és Románia közös projektjeiről tárgyaltak.

“Megállapodtunk a végső részletekről a Spanyolországban élő románok kettős állampolgárságának ügyében. A spanyolországi román állampolgárok ezen kívánsága hamarosan valósággá válik a spanyol és a román szociáldemokrata párt erőfeszítéseinek eredményeként” – hangsúlyozta a PSD elnöke.

A madridi román nagykövetség információi szerint Spanyolországban 2023. január 1-jén hivatalosan 629.755 rezidens román állampolgár élt – a második legnagyobb külföldi közösség a marokkóiak után – az érdekeiket támogató egyesületek száma meghaladja a százat. Más források szerint az ott élő román állampolgárok száma meghaladja az egy milliót.

Fotó: nagyszámban élnek Madrid környékén

Categories: Életstílus, Slider