Meggyalázták a Szabadság-szobrunkat! [VIDEÓ]- FRISSÍTETT

Meggyalázták a Szabadság-szobrunkat! [VIDEÓ]- FRISSÍTETT

Péntekről szombatra virradó éjjel, ismeretlen tettesek meggyalázták Aradon a Szabadság-szobrot: festékszóróval piros-sárga-kékre mázolták a hősök arcképét. Ugyanakkor azt is ráfújták, hogy: “Bag în bozgori pula”. Bognár Levente alpolgármester az Aradi Napnak elmondta, az RMDSZ ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz. “A kamerák működtek, most ellenőrzi a felvételeket a helyi rendőrség, remélem, hogy a sötét ellenére sikerül kideríteni a tetteseket, akik láthatólag előre megfontoltan, szervezetten gyalázták meg az alkotást. Közben felvettem a kapcsolatot Kocsis Rudolf szobrásszal is, hogy miként tudnánk megtisztítani, anélkül, hogy kárt okoznánk a domborművekben. A jövőre nézve pedig szeretnénk visszaállíttatni az állandó járőrözést a téren, amit korábban pénzforrások hiányára hivatkozva állítottak le” – tette még hozzá Arad alpolgármestere.

FRISSÍTÉS:
Bognár Levente tájékoztatta az Aradi Napot, hogy a térfigyelő kamerák felvételeiből kiderült, símaszkos fiatalok voltak a tettesek, akik ma éjjel a sportcsarnokra is román revizionista feliratot fújtak. Mindez bizonyítja, hogy szervezett, összehangolt román nacionalista akcióról van szó.

FRISSÍTÉS 2.
Gheorghe Falcă, Arad polgármester nyilatkozatban ítélte el a vandalizmust, “közösségünk értéke elleni támadást”. Reméli, a rendőrség pont olyan gyors lesz a tettesek felederítésében, mint az elnökválasztási kampányban, az “illegális reklámok kihelyezésének” ügyében.

Categories: Aktuális, Slider