Őrizetbe vettek egy helyi rendőrt

Őrizetbe vettek egy helyi rendőrt

Őrizetbe vettek egy 29 éves aradi helyi rendőrt, aki ellen az áldozat halálával végződő kínzás miatt folyik nyomozás, miután július közepén bekísért egy, az utcán a járókelőkkel agresszívan viselkedő férfit a rendőrőrsre és megverte.

Az Arad Megyei Törvényszéki Ügyészség csütörtökön kiadott közleménye szerint az eset július 14-én történt, írja az Agepres. Az aradi vasútállomás környékén levő pénzváltó irodától egy személy jelentette a helyi rendőrségnek, hogy egy hallucinogén szerek hatása alatt levő férfi agresszíven viselkedik az utcán a járókelőkkel.

A helyszínre kiszálló három helyi rendőr lefogta és megbilincselte a férfit, majd az őrsre kísérte azonosítás és a bírság kirovása végett.

A helyi rendőrség székhelyének parkolójában a térfigyelő kamerák tanúsága szerint a három rendőr közül kettő – L. F-N. és G.C. – erőszakot alkalmazott a hátrabilincselt kezű férfival szemben. L.F-N. többször fejbe rúgta, C.G pedig hátulról megrúgta, mielőtt bevitték volna az épületbe. A kamerák rögzítették, amint L.F-N. folytatja a férfi ütlegelését, és az is látható, hogy a kezében tartott tonfát is használja – mutat rá az ügyészségi közlemény.

A nyomozóhatóság szerint később a helyi rendőrség székhelyére riasztották a mentőket és a rohammentősöket is, a férfit pedig hordágyon vitték el az épületből. Az Arad megyei sürgősségi kórházba szállították, ahol másnap meghalt.

A nyomozók boncolást rendeltek el, a törvényszéki orvosok pedig megállapították, hogy M. M.V.erőszakos halált halt. Megállapították továbbá, hogy az áldozat akut mérgezést szenvedett egy azonosítatlan anyagtól, de azt is, hogy ütlegelés okozta sérülései voltak, a testére mért ütések nyoma kemény tárgyaktól származott.

A kórbonctani jelentés szerint a koponyáját ért ütések nyomán agyrázkódás és koponyaűri vérömleny lépett fel, a mellkasára mért ütések miatt pedig megsérült a szívburok és megrepedt a szív is. A belső sérülések miatt fellépő vérzések nyomán állapota gyorsan romlott, súlyosbító körülmény volt a véralvadási zavar és a szervezet leromlott állapota, amit feltehetően akut etanolmérgezés idézett elő, illetve az is, hogy a páciens krónikus szívburokgyulladásban és -elzsírosodásban szenvedett.

Az ügyészek kérni fogják a bíróságtól a helyi rendőr 30 napos vizsgálati fogságba helyezését.

(Fotó: illusztráció)

Categories: Aktuális, Slider