Szombattól rájátszik az UTA: új stadion a ködben

Szombattól rájátszik az UTA: új stadion a ködben

„Szó sincs róla, hogy amennyiben feljutunk az I. Ligába Kolozsváron játszanánk majd a hazai mérkőzéseinket” – nyilatkozta ma az Aradi Napnak Mészár Sándor, a klub vezetője, az úgynevezett UTA-projekt koordinátora. „Az biztos, hogy a Motorul pálya, a jelenlegi állapotában nem felel meg, itt komoly fejlesztéseket kellene majd eszközölni, kezdve a nézőtértől a füves részig. Az új UTA-stadiont 2018-ra ígérik, de információim szerint 2017-ben már lehetne ott játszani, legfeljebb hiányzana, például, az új sportszálló” – magyarázta.
A piros-fehérek holnap, április 9-én 12.00 órakor a Brassó ellen kezdik a rájátszási szakaszt, s a klubvezetés nem titkolja: habár ősszel még csupán a rájátszási körbe való bekerülés volt a cél, ma már az I. Ligába való feljutást tűzték zászlójukra.
Megnéztük, miként áll az építkezés az új Neuman-stadionnál. A tribünök egy része lassan körvonalazódik, viszont a régi, már lebontott főtribün alól még az egykori beton tartóoszlopok maradványait sem szedték ki. A munka lassan, vontatottan halad, ottjártunkkor, április 7-én árva lélek nem lézengett a telepen. Csend honolt.

A rájátszás további programja:

Chindia – Nagybánya 11.00
Gaz Metan Medgyes – Mioveni vasárnap, 15.00

Az alsóházban a Pankota a kiesés ellen lép pályára, szombaton 11.00-től a Nagybányát fogadja.

349

Mészár Sándor

352

Categories: Slider, Sport