Megkétszereződött határforgalom

Megkétszereződött határforgalom

Több mint 1.440.000 román és külföldi állampolgár lépte át Románia államhatárát az elmúlt hét végén a be- és kilépőoldalon, 102 százalékkal többen, mint tavaly ilyenkor – tájékoztatott hétfőn a határrendészet, amelyet az Agerpres idézett.

A közlemény szerint vasárnap megközelítőleg 510.500 személy lépte át az államhatárt több mint 134.100 járművel. A belépőoldalon 270.287 személy jelentkezett ellenőrzésre, közülük 18.272-en ukrán állampolgárok.

Az elmúlt 24 órában 56 törvényszegést állapítottak meg a határrendészek, ebből 21 bűncselekmény, 35 szabálysértés volt és megközelítőleg 26.900 lej értékben róttak ki bírságokat. Az elkobzott javak értéke meghaladta a 75.600 lejt.

Vasárnap nem engedtek be az országba 14 külföldi állampolgárt, mert nem tettek eleget a belépési feltételeknek, 20 román állampolgárt pedig a törvényi előírásokra hivatkozva, különböző okokból nem engedtek ki Romániából.

A határrendészet azt javasolja az állampolgároknak, hogy Magyarországra, illetve Bulgáriába tartva használják a kevésbé népszerű határátkelőket is, hogy elkerülhető legyen a torlódások kialakulása. Az utazók többsége ugyanis elsősorban a nagylaki autópálya-határátkelőt és a petei átkelőt, illetve a giurgiui átkelőt használja.

Fotó, illusztráció: https://www.facebook.com/politiadefrontiera

Categories: Aktuális, Slider