Felhőlufi: mégsem lesz heti 14 repülőjárat Aradon

Felhőlufi: mégsem lesz heti 14 repülőjárat Aradon

A nyár elején az Arad Megyei Tanács (CJA) hatalmas sikerként könyvelve trombitálta szét a sajtóban, megegyeztek a Blue Air fapados légitársasággal, hogy az novembertől heti 14 menetrend szerinti járatot indítson Aradról, és ennek fejében megkapja az Európai Bizottság (EB) által fizetendő 600.000 eurós támogatást. Kedden azonban, a versenyhivatal álláspontjára hivatkozva, a tanács szavazott és váratlanul felbontották a szerződést.

A légügyi szakemberek számára a szerződésbontás nem volt meglepetés, ám a történet ennél bonyolultabb. Az EB döntése értelmében, a pandémia alatt sújtott légitársaságok, amelyek új járatokat indítanak Aradról (is) kaphatják meg az összesen egy millió eurót, de ebből egy légitársaság maximum 600 ezret hívhat le.

A megyei tanács a légikikötő számára jó hír felröppenése óta közleményeiben rendre ködösít, és úgy állítja be, mintha ezt a támogatást ők adnák. Papíron ők adják, mint a repülőtértér fenntartói, csak a pénzt nem a saját költségvetésükből teremtik elő. A szerződés felbontásának indoklásában a megyei tanács a versenyhivatal álláspontjára hivatkozik, és egy szóval sem említik, hogy eleve két légitársaság kellett volna jelentkezzen, másképp nincs pénz. Mégis harsogták, hogy végre életre kel az aradi repülőtér.

A fő probléma, hogy a megyei tanács úgy írta alá annak idején a szerződést, hogy kellett tudja: a Blue Air hatalmas anyagi gondokkal küszködik, már a nyár elején csökkentették üzemben tartott gépeik számát, késnek a bérek kifizetésével, tucatjával töröltek véglegesen járatokat az ország más reptereiről, sőt, áprilisban a versenyhivatal két millió euróra büntette őket, mert megállapították, hogy 2021. április 30. és 2022. április 30. között a Blue Air 11.289 járatot törölt, amely csaknem 179 ezer foglalást jelent. És azt is kellett tudják, hogy kell még egy légitársaságot Aradra csalogatni.

Így aztán a megyei tanács újabb propaganda-lufija pukkant ki, a reptér pedig tovább porosodik és csak emészti a közpénz euró millióit a fenntartásra, bérekre.

Irházi János

Fotó: az aradi reptér új terminálja

Categories: Gazdaság, Slider