Arad-Makó zöldház-program

Arad-Makó zöldház-program

Ma délben Makón, az Araddal közösen elnyert uniós pályázat végére került pont azzal, hogy felavatták a Zöld Ház Környezetvédelmi és Oktatási Központot. Az oszlopokra épült ház – a Maros közelsége miatt volt erre szükség – legszembetűnőbb sajátossága, hogy a területen lévő régi fát megmentendő, ezt szó szerint belefoglalták az építménybe, ahogyan a mellékelt fotón is látszik.
A makóiak partnere az Arad Megyei Kulturális Központ, az avatáson így a házigazda dr. Buzás Péter polgármester mellett Ana-Maria Dragoş igazgatónő állt. Az 526 ezer eurós projekt célja röviden, a fiatalok környezettudatos nevelése, a határ két oldalán élő emberek közelebb hozása, ezért a makói Zöld Házban egy konferenciaterem is létezik, ahol ismeretterjesztő előadások, órák is lebonyolíthatóak, s ezekre a házigazdák az Arad megyei diákokat is várják.
A makói ház „tükre” Kaszoján épül hasonló célokkal, ennek átadására várhatóan jövőre kerül sor, a kivitelezési költsége 510 ezer euró és a 95 százaléka vissza nem térítendő uniós pénz, akárcsak a magyar város esetében.

 

Categories: Aktuális, Slider