Megkezdődött Pécskán az egykori Zágoni iskola felújítása

Megkezdődött Pécskán az egykori Zágoni iskola felújítása

“Pár napja a kivitelező elkezdte az egykori Zágoni iskola épületének felújítását, elsőként a tető cseréjének látott neki” – adta hírül közösségi oldalán Antal Péter polgármester.

1882-ben épült és 1945-ig Felsővárosi Elemi Iskola néven működött, öt osztályteremmel és tanítói szolgálati lakással. A diákoknak a központban lévő épületbe való költöztetése óta, közel 20 éve, az ingatlan üresen áll, most viszont teljesen megújul az Európai Unió Regionális Operatív Programja által finanszírozott Az életminőség javítása az oktatási infrastruktúra fejlesztésével, a szabadidő minőségi eltöltésének lehetőségeinek biztosításával és a városi infrastruktúra korszerűsítésével Pécskán elnevezésű pályázat keretében.

“A tágas épület megmenekül azáltal, hogy modern ifjúsági központtá alakul, termekkel, ahol a fiatalok változatos módon tölthetik el szabadidejüket (asztalitenisz, tánc, falmászás), emelett öltözőket is kialakítanak. Az új Ifjúsági Központ multimédiás felszerelésekkel látjuk el, az udvarban gördeszkapályát építünk, ahol gördeszkát és kerékpárt is lehet majd kölcsönözni.Szintén a nagyszabású pályázat keretében felújítjuk a 401-e utcát (az út két oldalán biciklisávot alakítunk ki, de új járdák, kapubejárók, vízelvezető árkok is készülnek), a római katolikus temető felő vezető 236-os utcát leasztaltozzuk, a régi dolmán (a 327-es és 324-as utcákon) pedig új kerékpárútvonal készül” – tájékoztat a részletekről a polgármester.

Categories: Aktuális, Slider