Iskolakezdés oltásleltárral

Iskolakezdés oltásleltárral

Véget ért a kéthetes vakáció, hétfőn, november 8-án újraindul a tanítás, de csak azokban az oktatási intézményekben, ahol a pedagógusok, alkalmazottak 60 százaléka beoltotta magát. Ezt pénteken délelőtt, röviddel ezelőtt jelentette be Sorin Câmpeanu oktatási miniszter. Az erre vonatkozó rendelet (az oktatási és az egészségügyi miniszter aláírásával) ma, november 5-én megjelenik a hivatalos közlönyben.

A tárcavezető információi szerint az összes romániai oktatási intézmény 54 százalékában éri el az oltási arány a 60%-ot.

Câmpeanu arra kérte az oktatási intézmények vezetőségét, hogy még a mai napon üljenek össze és ellenőrizzék a beoltottak számát. Ahol nincs meg a 60 százalék, ott online oktatás kezdődik hétfőn.

Azt is elmondta, hogy november 5-től az óvodák, iskolák (magán vagy állami) vezetői minden pénteki napon kötelesek nyilvántartásba venni a beoltottak számát, mert ez folyamatosan emelkedhet. A megyei tanfelügyelőségek oktatási intézményekre lebontva hozzák nyilánosságra az adatokat.

Amennyiben egy osztályban valaki megfertőződik, az egész osztály áttér az online oktatásra.

Categories: Aktuális, Slider