Kemény konkurenst kapnak az aradi taxisok

Kemény konkurenst kapnak az aradi taxisok

Araddal együtt már 12 romániai városban szolgáltat Európa legjelentősebb városi mobilitási platformja, a Bolt. A cég Aradon és Nagyváradon egyszerre indította szolgáltatását, áll az észt vállalkozás közleményében, amelyre az actualitati-arad.ro hívta fel a figyelmet. A taxizást más színvonalra emelő Bolt az úgynevezett “ride-hailing” szolgáltatást vezeti be Aradon is. A lényeg: az ügyfél letölti az applikációt (Google Play vagy AppStore), amely rendeléskor összeköti a hozzá legközelebb lévő sofőrrel, aki meghatározott díjszabás ellenében oda szállítja, ahova akarja. A Bolt gyakorlatilag kiiktatja a hagyományos taxizás diszpécsereit, az utas közvetlenül a gépkocsi vezetőjével kommunikál.

A minimális fuvardíj 8 lej, de a promovációs időszakban a Bolt 50%-os engedményt ígér. A Bolt taxijaiban a maszk viselése gépkocsivezetőnek, utasnak egyaránt kötelező.

A Bolt applikációját eddig több mint 40 országban 50 millió feletti személy töltötte le és használja. Cristian Sălceanu, a Bolt Románia vezetője szerint eddig minden városban, ahol bevezették szolgáltatásaikat, sikernek örvendtek.

Categories: Aktuális, Slider