Nagylaki határrendőrök támogattak migráns-csempészeket

Nagylaki határrendőrök támogattak migráns-csempészeket

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) április 9-én 18 romániai lakcímen tartott házkutatást Arad, Bihar és Máramaros megyékben, míg osztrák kollégáik, összehangolt akció keretében, öt ausztriai lakcímen. A cél, hogy felgöngyölítsék a pakisztáni Ahmad Khain Saeed és Istrate Timiş által vezetett bűnszervezetet, amely a Bulgária/Szerbia/Ciprus – Románia – Magyarország – Ausztria – Németország/Olaszország/Szlovénia útvonalon csempészet migránsokat.
A news.ro híre szerint a 15 tagú bűnszervezet csak 2017. április 19-21. között 111 személyt – zöme Romániában már kért menedéket, de ügyük nem zárult le – bújtattak rövidebb-hosszabb ideig Arad és Temes megyei házakban, majd jutattak ki Nyugat-Európába.
A bűnszervezet 15 tagja között van a nagylaki határrendőrség több alkalmazottja is, pénzért ők támogatták a román-magyar határon az embercsempészetet.
A DIICOT most 14 rendbeli embercsempészet ügyében nyomoz. A migránsokat rendre kamionokban rejtették el, a megvádolt határrendőrök pedig tudták, melyeket nem szabad tüzetesen átvizsgálni.
A vádlottak 30 napos előzetes letartóztatásáról a Bukaresti Törvényszék dönt, közölte a news.ro.

Fotó: illusztráció, politiadefrontiera.ro

Categories: Aktuális, Slider