Váratlanul elillant az influenzajárvány, de rajtol ez az oltási kampány is

Váratlanul elillant az influenzajárvány, de rajtol ez az oltási kampány is

A hivatalos statisztika szerint a 2020. december 28.- 2021 január 3. közötti időszakban országos szinten mindössze 15 új influenzás megbetegedést regisztráltak, miközben egy évvel korábban ez a szám elérte a 487-et. A megbetegedések száma közel 50 százalékkal zuhant az egy évvel korábbihoz képest.

Közben Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter jóváhagyta az influenza elleni oltási kampány kiterjesztését a teljes lakosságra, írja az Agerpres.

Az influenza elleni oltásnak a koronavírus-járvány alatt is folytatódnia kell, hiszen most különösen fontos megelőzni minden más megbetegedést – idézi a szaktárca közleménye az egészségügyi minisztert. Vlad Voiculescu hangsúlyozza, tudományosan bizonyított tény, hogy súlyosabb a betegség, ha az influenza és a koronavírus-fertőzés egyszerre jelentkezik, ezért idén az éves oltási kampány keretében bárki ingyen hozzáférhet az influenza elleni vakcinához.

“Az oltás a legbiztosabb és leghatékonyabb módja az influenzás megbetegedések megelőzésének” – hangsúlyozzák a minisztérium képviselői, arra biztatva a lakosságot, hogy azok, akik be kívánják oltatni magukat influenza ellen, kérjék az ingyenes vakcinát családorvosuktól.

Categories: Aktuális, Slider

Write a Comment

<

Nem vagyok robot : *