December 6-i parlamenti választások: mozgóurna igénylése

December 6-i parlamenti választások: mozgóurna igénylése
  1. Mozgóurna igénylése az otthon tartózkodó beteg, mozgásképtelen szavazók számára

Azok a szavazók, akik egészségi állapotuk miatt nem tudnak a szavazókörzetbe és nem is szállíthatók, kérhetik, hogy tartózkodási helyükön szavazhassanak, a mozgó urna segítségével. Ehhez kell:

– a személyi igazolvány másolata,

– rokkantságot igazoló dokumentum vagy a betegséget és szállíthatatlanságot igazoló papír a beteg háziorvosától,

– írott kérés, aminek tartalmaznia kell a beteg teljes hivatalos nevét, a személyi számát (CNP), az állandó vagy ideiglenes (flotant) lakcímét, a személyi igazolványa számát, a telefonszámát és a konkrét tartózkodási helyét, ahova kéri a mozgó urnát. A kérést bárki megírhatja, de a beteg kell saját kézzel dátumozza és aláírja!

A fenti dokumentumokat december 5-én, szombaton 18,00 és 20,00 óra között kell leadni a tartózkodási helyéhez legközelebb levő szavazókörzethez.

2. Mozgóurna igénylése kórházba beutalt betegek számára

Az igényléseket a kórház összesíti és azokat a kórház vezetősége teszi le az arra kijelölt szavazókörzetben.

3. Mozgóurna igénylése COVID-os betegek számára

A szükséges dokumentumok:

– személyi igazolvány másolata,

– az 1. pontnál föntebb említett írott kérés

– kórházi kezelésből való elbocsájtás esetén a kórház által kiadott dokumentum (scrisoare medicala), ami tartalmazza a diagnózist és javasolja a karantént VAGY a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság döntését a karantén-kötelezettségről VAGY egy 14 napnál nem régebbi pozitív PCR teszt pozitív eredményét igazoló dokumentumot.

4. Mozgóurna igénylése COVID-os betegek számára, ha nem kapták kézhez a betegséget igazoló dokumentumot

Ez esetben a személyi igazolvány másolatát és az 1. pontnál föntebb jelzett kérést a Megyei Választókörzeti Irodánál kell benyújtani legkésőbb december 4-én, pénteken éjfélig, akár személyesen (Arad, mikelakai uszoda, Piata Sporturilor), akár e-mail útján (p.bejarad@bec.ro).

Bármilyen segítségért vagy egyéb információkért az érdeklődők fáradjanak el személyesen az RMDSZ aradi székházába (Episcopiei u., 32. sz.) vagy hívják az RMDSZ 0257-250627-es vagy 0728-968056-os telefonszámait!

(Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Főoldal-5