Aradi és testvérvárosi írók találkozója: Kötőszavak 4

Aradi és testvérvárosi írók találkozója: Kötőszavak 4

Immáron negyedszerre szervezte meg az aradi Qult-Ar Egyesület az aradi és testvérvárosi írók irodalmi találkozóját. Ennek alkalmából került bemutatásra pénteken délután a Kötőszavak 4, kétnyelvű antológia. A szerzők olvastak fel írásaikból, beszélgettek egymással és a jelen lévő irodalombarátokkal.
A rendezvény házigazdája Irházi János, a Qult-Ar Egyesület elnöke, a kötet szerkesztője és Vasile Dan a Romániai Írók Szövetsége Aradi Fiókjának elnöke volt.
Az aradi fiók szerzői közül Vasile Dan mellett Juhász Béla, Ioan Matiuţ, Gheorghe Schwartz és Ramona Băluţescu volt jelen. Pécsről Csordás Kata, Kiss Tibor Noé, Mohácsi Balázs, Méhes Károly érkezett, Gyuláról pedig Becsy András és Oláh Szabolcs. És nem utolsó sorban Pálfi Kinga, a kétnyelvű antológia fordítója, aki csak elismerést kapott az íróktól a kiváló munkájáért.
A rendezvényt, a kötet kiadását támogatta Arad Megyei Jogú Város Tanácsa a városi kulturális központon (CMCA) keresztül. Külön köszönet Bognár Levente alpolgármesternek, amiért az első pillanattól a kezdeményezés mögé állt.

Fotók: Florin Tomuţa

Categories: Életstílus, Slider