Kelemen Hunor a spéci nyugdíjak körüli cirkuszról

Kelemen Hunor a spéci nyugdíjak körüli cirkuszról

“Olcsó populizmusnak” nevezte kedden Kelemen Hunor Marcel Ciolacunak, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének, illetve a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselőinek lemondását azzal a céllal, hogy ne kapjanak különnyugdíjat. Az RMDSZ elnöke az RFI-nek adott nyilatkozatában – amelyet az Agerpres idézett – úgy fogalmazott, hogy ez a gesztus “nem old meg semmit”.

Meglátása szerint az egyetlen “méltányos és korrekt” eljárás az lenne, hogy minden speciális nyugdíját eltöröljenek, a bíráktól és ügyészektől kezdve, a volt szekusokon át, a tisztekig. Kelemen azt ajánlotta a mandátumukról lemondani szándékozóknak, hogy menjenek el Violeta Alexandruhoz, hogy a munkaügyi miniszter magyarázza el nekik, hogy miként számolják ki a nyugdíjakat, s akkor kiderül, hogy valójában nem mondanak le semmiről.

Emlékeztetett: az RMDSZ benyújtott egy olyan jogszabálytervezetet, amely minden különnyugdíjat, beleértve a bírák és ügyészek, valamint a Szekuritáté volt alkalmazottainak nyugdíját is, eltörölt volna, de “az USR ellene szavazott”.

Marcel Ciolacu pártelnök és Alfred Simonis, a PSD alsóházi frakcióvezetője hétfőn jelentette be, hogy mandátumuk utolsó napján lemondanak képviselői tisztségükről, hogy ne részesüljenek különnyugdíjban, írja az Agerpres.

Fotó: rmdsz.ro

Categories: Aktuális, Slider