Manns eladja az aradi tehervagongyárat: 30 milliót kaszál

Manns eladja az aradi tehervagongyárat: 30 milliót kaszál

Az Aradi Astra Rail Industries Tehervagongyár létét-túlélését tekintve egyetlen rossz szó sem érheti a „titokzatos”, nyilvánosságot rendre kerülő német Thomas Mannst, aki 2012-nyarán megvásárolta a Cristian Burci által gyakorlatilag csődbe vitt aradi tehervagongyárat. Mellé pedig a Meva Drobeta-Turnu Severin és Romvag Caracal, szintén Burci által padlóra küldött vagongyárakat. Manns akkor 30 millió eurót fizetett a három cégért, aztán legalábbis, ami Aradot illeti, talpra állította, rendeléseket hozott, rentabilizálta a vállalatot.
Most pedig, mint ahogy egy hozzá hasonló, válságkezelő befektetőhöz illik, 60 millió euróért eladja a három céget a nála sokkal szélesebb álkapcsú, évi 3 milliárd dollár árbevételű Greenbrier cégcsoportnak, adta hírül a zf.ro. A Greenbrier mögött olyan pénzügyi befektetési mogulok állnak, mint a BlackRock, az RBC vagy a Merril Lynch.
Mint emlékezetes, Manns 2012-ben egy német-holland joint-venture mögött állva szerezte meg a fizetésképtelen három vagongyárat, majd hajtotta be őket az Astra Rail Management alá. Most az Astra Rail Management és a The Greenbrier Companies megalakítja a vagongyártásra és -javításra, mérnöki tevékenységre szakosodó Greenbrier-Astra Rail céget. A többségi részvénycsomagért a Greenbrier most 30 millió eurót fizet, egy év múlva, a tranzakciós folyamat végén pedig további 30 milliót.
Csak mellékesen megjegyezve, a Greenbrier hatalmas üzletet kötött, hisz az Astra telke sokkal többet ér ennél, kérdés, lesz-e restrukturálás, vagy a termelés kiköltöztetése a már belvárosinak számító gyártelepről. Az irodaházról már nem is beszélve.

(ij)

Categories: Gazdaság, Slider