Az RMDSZ leadta a jelöltlistákat

Az RMDSZ leadta a jelöltlistákat

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete hétfőn, augusztus 17-én, iktatta Mészár Sándor polgármesterjelölt, illetve a városi tanácsosjelöltek iratcsomóját az Arad Megyei Választási Irodánál.

Az RMDSZ polgármesterjelölttel és teljes listával indul a szeptember 27-i önkormányzati választásokon. Az Arad városi tanácsosi listát Mészár Sándor polgármesterjelölt vezeti, a lista második helyén Bognár Levente, Arad városi RMDSZ elnök és jelenlegi alpolgármester szerepel, őt Szabó Mihály városi tanácsos követi, Balta Emese pedagógus pedig a negyedik helyen található az aradi elektoros előválasztás eredményének köszönhetően.

„Roppant egyszerű a dolog:

Aradiak vagyunk mindannyian, attól függetlenül, hogy milyen nyelven fejezzük ezt ki. Itt érezzük magunkat itthon, a városban, a megyében amely egyben közös múltunk, jelenünk és remélhetőleg közös jövőnk.

Ebben a szellemben vágunk neki, ezért fogadtam el a kihivást, gyüjtöttük össze a megfelelő aláírást és most eljöttünk, hogy hivatalosan is jelezzük közös meggyőződésünket: túl kell lépnünk az egyéni különbségeken ahhoz, hogy tegyünk valamit a város és az aradiak érdekében.

Engem az RMDSZ a sport területéről hívott, onnan, ahol megszoktam, hogy a teljesítmény a legfontosabb. Nem a különbségek, a nyelv, amelyen ezeket megfogalmazzuk, nem a szokások, a sokszor kibogozhatatlanul összezavarodott múlt.

Ha tovább akarunk lépni, össze kell dolgoznunk!

Ha eredményt, teljesítményt szeretnél, túl kell lépned a lényegtelen különbségeken a közös cél érdekében,

Hajrá Arad, hajrá aradiak!” – nyilatkozta Mészár Sándor, polgármesterjelölt.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Arad Megyei Szervezete hétfőn, elsőként nyújtotta be jelentkezését a Megyei Választási Bizottsághoz a megyei tanács elnöki- valamint tanácsosi tisztségekre. Az RMDSZ teljes listával indul a szeptember 27-i önkormányzati választásokon. A szervezet alapszabályzata értelmében a megyei tanácsosi jelöltlista vezetője az RMDSZ elnöke, Faragó Péter. Őt – a Megyei Küldöttek Tanácsának döntése értelmében – sorrendben Péró Tamás ügyvezető elnök, Bölöni György pécskai RMDSZ-elnök, Bíró Zoltán, kisjenői RMDSZ elnök, Pál Norbert az AMISZ volt elnöke, valamint Tripon Ildikó, Nőszervezeti elnök követi.

Megyei tanácselnök jelöltünk Faragó Péter, szövetségünk megyei elnöke.

„Köszönjük, hogy ebben a nehéz időszakban is kiálltak mellettünk és támogattak bennünket, így 6760 támogatói aláírást sikerült összegyűjtenünk. Számítunk a magyar közösség további támogatására a szeptember 27-i önkormányzati választásokon, hogy az eddiginél több tanácsosunk jusson be a közgyűlésbe és lehetőségünk nyíljon még inkább belszólni az aradi magyarságot érintő ügyekbe.” – fejtette ki Faragó Péter, az Arad megyei RMDSZ elnöke.

(Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye)

Categories: Aktuális, Slider