Újabb online felmérés készül az erdélyi magyarok körében

Újabb online felmérés készül az erdélyi magyarok körében

Miként alakult a járványhelyzet megítélése, melyek a legfontosabb társadalmi és gazdasági problémák, milyen a román-magyar viszony jelenleg – ezekre a kérdésekre keresi a választ egy újabb online kérdőíves felmérés. A kutatás az internetet használó, felnőtt korú erdélyi magyarokra terjed ki. A kérdőív a jelenlegi közhangulatot, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos véleményeket és néhány aktuális közéleti, politikai kérdést vizsgál.

A felmérést a kolozsvári SoDiSo Research közvélemény-kutató cég készíti. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy töltsék ki a kérdőívet, illetve lehetőségeik szerint kapcsolódjanak be a felmérés népszerűsítésébe, amennyiben fontosnak, hasznosnak vélik azt. A nagyszámú válaszadás járulhat hozzá a vizsgálat eredményességéhez. A felmérés eredményei részben nyilvánosak lesznek.

A válaszadásra június második és harmadik hetében van lehetőség, a kérdőív kitöltése 10-12 percet vesz igénybe. A válaszadás önkéntes és névtelen, az eredményeket statisztikai módszerekkel dolgozzák fel.

A kérdőív a felmeres.ro internetes oldalon érhető el.

(Forrás: rmdsz.ro)

Categories: Életstílus, Slider