Kórházi avató bakikkal [VIDEÓ]

Kórházi avató bakikkal [VIDEÓ]

A brit diplomaták különösen edzettek a bakikra, mégis Esther Blythe, a királyság bukaresti ideiglenes nagykövete és kísérete láthatóan meghökkent ma délelőtt, amikor a borossebesi kórház kapuján, meg az épületen, a brit zászló mellett a walesi is ott lobogott. Hogy miért pont a walesit biggyesztették ki, nem tudni, mert ekkora erővel az észak-ír vagy a skót is felkerülhetett volna, de a lényeg, hogy a vendégek lenyelték a dolgot, és nem akadt meg a torkukon a kenyér, amivel fogadták őket. De valójában és a protokollnak megfelelően bőven elég volt a brit zászló.
A fúvószenekarral fogadott Esther Blythe, Nicolae Ioţcu megyei elnök, Eusebiu Pistru parlamenti képviselő azért látogatott ma Borossebesbe, hogy felavassák a helyi kórház új radiológiai osztályát. A használt, de teljesen felújított röntgent az 1992-től Aradon bejegyzett Európa Európáért Alapítvány (Europe 2 Europe) hozta Nagy-Britanniából, miután több más egészségügyi és szociális projekt mellett a dr. Graham Giles vezette civil szervezet most egy távdiagnosztikai hálózat kiépítésébe kezdett. A röntgen értéke 100 ezer euró, a 25 ezer eurós szállítási, szerelési költséget a megyei tanács állta, a kórházrész tatarozását pedig a helyi tanács.
A bakisor természetesen a beszédek alkalmával is folytatódott: Gheorghe Feieş polgármester az Alapítvány nevében szereplő 2-est, amelyik az angol „to”-t helyettesítette, románul is kettesnek mondta (Europa doi Europa), ami a hátsó sorokban enyhe mosolyt fakasztott.
Egyébként Esther Blythe elég jól beszélt románul, és nem minden esetben volt szüksége tolmácsra. A polgármester megjegyezte, ő az első nagykövet, aki meglátogatja a várost.
A nagykövet fogadásáról készült kisfilm itt tekinthető meg:

 

 

 

Categories: Aktuális, Slider