A Kamaraszínház programjai az Aradi Magyar Napokon

A Kamaraszínház programjai az Aradi Magyar Napokon

Az Aradi Kamaraszínház idén is társszervezője az Aradi Magyar Napok eseménysorozatának. Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete által koordinált programok között október 4-én és 5-én kínálunk színvonalas szórakozási lehetőséget az aradi nézőknek, mindkét estén a nagyszínház termében várjuk a nagyérdeműt.

Október 4-én, hétfőn, 19 órakor a Bekecs Néptáncszínház Keresztúton című előadásával vendégszerepel Aradon. A néptáncszínházi produkció a bukovinai székelyek kálváriáját eleveníti fel, a küzdésben, a kitartásban és végül a győzelemben hihetetlen példát mutató, sokáig bujdosó, sokat szenvedő, de végül a hazában újra hont találó székelyek előtt tiszteleg, miközben felhívja a nézők figyelmét arra, hogy a bukovinai székelyek példája a mai, súlyos identitásválságoktól terhes időkben különösen értékes útmutató lehet mindenki számára.

Október 5-én, kedden, 18 órakor a Magyar Golgota című film díszbemutatójával tisztelgünk az aradi tizenhárom alakja előtt. A tévéfilm a Mythberg Films Budapest gyártásában, az Aradi Kamaraszínház együttműködésével és a Magyar Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, rendezője Pozsgai Zsolt Balázs Béla-díjas filmrendező. Az alkotás Török Ignác aradi vértanúnak állít emléket, az aradi vértanú sorsán keresztül mutatja be az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc véres megtorlását, a 13 honvédtábornok kivégzésének hajnalát. A Magyar Golgota végigköveti Török Ignác fordulatokkal és izgalmakkal teli utolsó éjszakáját, amely elvezetett ahhoz, hogy a Haynau által halálra ítélt honvédtábornokot közvetlenül az akasztás előtt érje el a végzet. A filmet bemutatták már több nemzetközi filmfesztiválon és eddig számos díjat, elismerést gyűjtött. Az aradiak számára külön örömet jelent, hogy a nézők Tapasztó Ernőt, az Aradi Kamaraszínház művészeti vezetőjét is láthatják majd a vásznon.

Az október 4-i előadásra, a Bekecs Néptáncszínház Keresztúton című produkciójára jegyek 5 lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online az www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán, pénteken 10-16, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.

Az október 5-i filmvetítésre, a Magyar Golgota díszbemutatójára meghívót igényelni az RMDSZ Arad megyei szervezetének székházában lehet szeptember 28-a után.

Az Aradi Magyar Napok rendezvényeihez hasonlóan, az Aradi Kamaraszínház programjai is az aktuális járványügyi szabályok betartásával látogathatók. Ezek értelmében minden 6 évnél idősebb résztvevőnek rendelkeznie kell az alábbiak egyikével: 10 napnál régebbi oltási igazolás, 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, 24 óránál nem régebbi negatív antigén teszt, a koronavírus-megbetegedésből kigyógyultak esetében minimum 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolás.

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Slider