Nagyváradra három repülőgépnyi védőfelszerelés Kínából, Aradra nulla

Nagyváradra három repülőgépnyi védőfelszerelés Kínából, Aradra nulla

Az Arad Megyei Tanács legfelsőbb – és nem csupán – vezetősége évente látogat Kínába és szór szét aztán hangzatos sajtóközleményeket, bizonyítva az út hasznosságát, az elnöki stáb fáradhatatlan munkáját a távoli ország hivatalaiban, gyáraiban, kórházaiban.

A testvér-régiós szerződések, “kapcsolatok” azonban még egyetlen védőmaszkot sem hoztak Aradnak. Csütörtökön hajnalban a nagyváradi reptéren leszállt a második Tarom-gép, amelyik Sanghajból fuvarozott a szomszédvárnak 1,2 millió egyszerű védőmaszkot, 62 ezer FFP-3-as védőmaszkot, plusz 10 tonna egyéb védőfelszerelést. Szerdán szintén 10 tonnát pakoltak le, szombaton még érkezik egy szállítmány Kínából, írta közösségi oldalán Ilie Bolojan nagyváradi polgármester. A teljes szállítmány költségeit nyilvánosságra hozzák.

Nagyvárad polgármesteri hivatala egyébként 2000 testhőmérséklet-szkennert vásárolt, a piacokon például, minden vásárlót, eladót mérnek.

Iustin Cionca megyei elnök és csapata 2017-ben Hajnan Tartományban ünnepelte a kapcsolatok 20. évfordulóját, írtak alá újabb szerződést.

Fotó: Ilie Bolojan közösségi oldala

Categories: Aktuális, Slider