Naponta klóros vízzel mossák Nagylak utcáit

Naponta klóros vízzel mossák Nagylak utcáit

Hiába kérte Ioan Mărginean polgármester a hatóságoktól, hogy zárják le a gyalogos forgalom elől a régi, a 7-es főúton lévő határátkelőt, elengedték a fülük mellett, így a városon naponta százával gyalogolnak át a külföldről hazatérő román állampolgárok a vasútállomás felé, jelezte az Agerpres. S közben megállnak üzleteknél, gyakorlatilag bárki teleszórhatja koronavírussal a települést. Ezért a polgármesteri hivatal naponta klóros vízzel fertőtleníti az utat, a parkokat, az üzletek környékét, a vasútállomást.

Még ennél súlyosabb, hogy a hatóságoknak fogalmuk sincs, hogy a Nagylak-Arad vonatról leszállva ezek az emberek merre veszik az irányt az országban. A szállítási cégek a határállomásig hozzák őket – úgy tudni, egy Ausztria-Románia buszjegy 500 euró is lehet -, majd itt gyalog jönnek be az országba.

A polgármester azt is kérte, hogy már a határállomásnál szervezett, ellenőrzött buszjáratokra ültessék őket és vigyék a lakcímükre, de ez a kérése is hiábavaló eddig. A hivatal most saját költségén ingyenes buszjáratot állított be a határ és a vasútállomás között, hogy mentesítsék Nagylakot a fertőzés-veszélytől.

Categories: Aktuális, Slider