Csiky: igyekszenek tartani a frontot

Csiky: igyekszenek tartani a frontot

“Az első napoktól kezdve igyekeztünk alkalmazkodni ehhez a kényszer-távoktatáshoz. Persze, a jelenlegi tananyag nem erről szól, és szerintem könnyebb lenne a helyzete pedagógusnak, diáknak, szülőnek, ha az oktatási rendszernek már korábbról része lenne ez a fajta tanítás” – mondta az Aradi Napnak Spier Tünde, a Csiky Gergely Főgimnázium igazgatója.

“Elküldjük az anyagokat a diákoknak, viedokonferenciás órákat tartunk, és aki az osztályban eddig lelkiismeretesen dolgozott, az most is becsületesen elvégzi a feladatokat. Próbáljuk tartani az órarendet, például ha nekem volt négy órám egy osztályban, abból most kettő videokonferencia, kettő pedig feladatküldés, feladatmegoldás” – magyarázta az igazgatónő, aki azt is hozzátette, hogy a kisebbeknek szükségük van a szülői segítségre, ám amennyiben a szülő dolgozik, ez nehezen egyeztethető.

Spier Tünde elmondta, rendszeresen tartják az osztályfőnöki órákat is, mert nagyon fontos, hogy megmaradjon a kapcsolat a pedagógus és a diák között, egyáltalán az osztályfőnök tudja, miként élik meg ezt a kritikus periódust a tanítványok.

Categories: Aktuális, Slider