Jelentős támogatás a Pécskai Magyar Közösségi Háznak

Jelentős támogatás a Pécskai Magyar Közösségi Háznak

A hónap közepén Kecskemétre, a Hírös Agóra Kulturális és Ifiúsági Központba kapott meghívást a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület legkisebb tagja, Balta Tajcs Hanna. Az „Utánunk is újak jönnek” című magyar nótaesten ismert művészek mellett pályakezdő előadók is felléptek, akik a 2017-ben megszervezett, első Pécskai Nemzetközi Magyarnóta éneklési verseny díjazottjai voltak.
A pécskai kislány bátorságát és szép szavalatát vastapssal jutalmazta a kecskeméti közönség.
„Tisztelettel köszönjük meg a meghívást és a jelentős összegű adományt Fejős Jenő barátunknak, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett nótaénekesnek, a Nemzetközi Szent György Lovagrend lovagjának és kedves feleségének, Sági Gabriellának, neki külön köszönjük felajánlását, a goblen-kiállításon összegyűjtött összeget” – mondta Balta Tajcs Tünde, az egyesület elnöke.
Hozzátette: hálával tartoznak Bekő Józsefnek és kedves feleségének Bekőné Gyulai Zsuzsannának, illetve a kecskeméti Uno Hotel tulajdonosának, Deutschné Sipos Irénkének, a szeretetteljes fogadtatásért és ellátásért, valamint a jelentős összegért.
Köszönetet mondanak továbbá a legtöbbször a háttérben tevékenyedő és mindig segítő kezeket nyújtó Kádár Zsuzsannának, aki Záhonyban él, de közel 350 kilométerről folyamatosan figyelemmel kíséri a pécskai egyesület munkáját.
A szervezők és támogatók jelentős összeget adtak át a Pécskai Magyar Közösségi Ház javára amit a tavasszal kezdődő felújítási munkálatokra fognak fordítani.
Novemberben a Pécskán idén nyáron nagy sikerrel bemutatott „Tiszta szívvel” című jótékonysági műsorral lépnek fel a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület tagjai Battonyán és Záhonyban, a bevételt szintén a Magyar Közösségi Házra költik.

Sinka Pál

Categories: Aktuális, Slider