Búzavirág-farsang

Búzavirág-farsang

A Pécskai Búzavirág Néptáncegyüttes farsangi előadásra készül, melynek bemutatója február 15-én, szombaton, 18.00 órai kezdettel lesz a piac melletti csarnokban. A műsorban farsangi szokásokat mutatnak be, a néptánc köntösébe burkolva ezeket.
A program vendégfellépője és egyben a táncok zenei kíséretének biztosítója Pálházi Bence Bandája lesz Budapestről (fotó).
A banda 2012 óta muzsikál együtt. Állandó kísérői a Magyar Táncművészeti Egyetem néptánc tagozatának. A zenekar tagjai mindannyian a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének volt és jelenlegi hallgatói.
Céljuk a Kárpát-medencei vonós népzene stílus hű előadása és minél szélesebb közönség elé való eljuttatása. Repertoárjuk a Kárpát-medence jelentős területét lefedi. Azon zenekarok közé tartoznak, amelyek a felvidéki népzenét és a különböző erdélyi vidékek zenéit egyaránt jól ismerik, és szívesen játsszák.
A zenekar tagjai: Pálházi Bence – hegedű, Tóth Ádám – hegedű, Lajti Ákos – brácsa, Lakatos Dávid – nagybőgő, Jobbágy Bence – cimbalom.
A Pécskai Búzavirág Néptáncegyüttes ezúton is köszönetet mond állandó támogatóinak: Pécska Város Tanácsának, az Arad Megyei Kulturális Központnak, a Magyar Kormány Miniszterelnökségének, a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak, a Csoóri Sándor Alapnak, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Valabri kft., a Tomi Impex kft., az egyesület aktív vezetőségének, a táncos gyermekek szüleinek, a médiapartnereknek és mindazoknak, akik megtisztelik azzal, hogy megnézik műsoraikat.
A belépés ingyenes, mindenkit sok szeretettel vár a műsorra a Pécskai Búzavirág Néptáncegyüttes!

Sinka Pál

Fotó: Pálházi Bence Bandája

Categories: Életstílus, Főoldal-5