Nem tehetnek róla, hogy jók: VI. M-KIDSZ Napok Pécskán

Nem tehetnek róla, hogy jók: VI. M-KIDSZ Napok Pécskán

Változatos és színvonalas programok, remek szervezés, fokozott érdeklődés jellemezte idén is Pécskán a már hagyományosnak számító M-KIDSZ Napokat, amelyet immáron hatodik alkalommal szervezett meg a helyi magyar ifjúsági szervezet.
A programsorozat augusztus 26-án, pénteken a megnyitóval vette kezdetét, majd az M-Projekt keretében csapatépítéssel folytatódott. Este, a kb. 400 résztvevőnek a hangulatot a magyarországi ESSEMM és DJ Acoustic alapozta meg, majd éjféltől DJ Bárány Attila, XVIK és Snazu járatta csúcsra. Nem véletlen, hogy a buli hajnalig tartott.
Persze, a szervezők és résztvevők másnap, szombaton azért kénytelenek voltak frissen ébredni, hisz 10.00-től kezdődött az M-KIDSZ Kupáért kiírt focibajnokság. A pályán négy csapat rúgta a bőrt, első lett az Oldboys, II. az RMDSZ, III. a Csendőrök, IV. helyen pedig a Victoria Ursus végzett. Megjegyezzük, hogy minden játékos betöltötte 30. életévét.
Kora délutántól az óvodások és kisikolások kerültek előtérbe: az M-KIDSZ részéről Borsos Anette és Mester Ákos tartott számukra laza tornaórát a helyi óvónők és tanítók segítségével szervezett programon belül. Óriási sikernek örvendett a pécskai tűzoltó autó bemutatása.
Szintén szombaton, de már este, az M-KIDSZ Projekt keretében beavatták az újoncokat, ez lévén a karaokéval, játékokkal fűszerezett próbatételes vetélkedő utolsó fejezete. A hét csapat Pécskáról, Kisperegről és Szentpálról érkezett. Minden új M-KIDSZ tag oklevelet kapott. A már említett M-Projekt egyébként idén tavasszal kezdődött, az ötletgazda pedig Tóth Károly. A projekt mentorai: Iercoşan Milán, Molnár Tibor, Mester Ákos, Zágoni Sz. Renáta, Dancu Gréta, Nagy Dóra, Moş Tímea, Nagy Orsolya.
Azt már mondani sem kell, hogy az M-Projekt is hatalmas bulival zárult. De nem véglegesen, hisz jövőre folytatódik a program. Szakterületükkel egész éven át segítettek: Libus Zsolt fotósként és videokampányok készítésében, Kakassy Róbert pedig reklámkampányok készítésében, valamint grafikus designerként.
A szervezők ezúton is köszönetet mondanak a rendezvénysorozat támogatóinak: Pécska Város Polgármesteri Hivatala, Pécska Város Helyi Tanácsa, Csiky Sör, szponzorok, támogatók, jóemberek, s nem utolsó sorban minden M-KIDSZ tagnak.

Az M-KIDSZ Elnöksége

843

844

845

Categories: Életstílus, Slider