Gyűjtők nemzetközi kiállítása: ez is sikeres volt

Gyűjtők nemzetközi kiállítása: ez is sikeres volt

Ötödik alkalommal szervezte meg az Aradi Napot is kiadó Qult-Ar Egyesület a Gyűjtők és Gyűjtemények- Arad 2019 Nemzetközi Kiállítást. A helyszín most először a Szabadság-szobor mögött lévő Akademos szálló nagyterme volt. Diákok, hölgyek, felnőtt férfiak és nem utolsó sorban a szomszédban dolgozó rendőrök is megtalálták a kedvükre való gyűjteményeket. A legtöbb fotó természetesen a békéscsabai Tomka György-Szombati Szabolcs fémjelezte rendőrségi tányérsapkák, katonai egyenruhák, vállapok standnál készültek, de nem panaszkodhatott az érdeklődés hiányától a békéscsabai Kandó Kálmán Vasútmodellező klubtól kiállító Drienyovszky György, Tóth Zoltán sem, vagy a számítógépek őskorából készüleket hozó Florin Mărcuş sem. Aki egyébként limitált kiadású Coca-Colás üvegeket, dobozokat is megmutatott.
A nagybecskereki Bíró István és Zsuzsi pedig interaktív, elmét megmozgató fejtörő játék-gyűjteményétől gyerekek, felnőttek nehezen távoztak, amíg meg nem oldották a feladványokat. De látható volt még többek között szalvéta-gyűjtemény, bélyeg- vagy érem-kollekció (Marius Ignat, Vasile Oncu), az aradi Visky Ferenc pedig történelmi rádiókat állított ki, és bárkinek örömmel mesélt ezek történetéről.
A kiállításra, túlzás nélkül több száz diák érkezett, még Lippáról is, aradi iskolákból, és természetesen a Csiky Gergely Főgimnáziumból.
A remndezvényt támogatta a polgármesteri hivatal a Városi Kulturális Központon (CMCA) keresztül.

Fotók: Aradi Nap

Categories: Életstílus, Slider