Pécskai amatőr képzőművészek kiállítása és könyvbemutató

Pécskai amatőr képzőművészek kiállítása és könyvbemutató

A Pécskai Magyar Napok pénteken délután a 2-es sz. Általános Iskola dísztermében helyi amatőr képzőművészek kiállításával és a Moldován János-Bódi Moldován Cristian szerzőpáros Pécska és környékének állatvilága című kötetének bemutatásával vette kezdetét. Az esemény moderátora Irházi János volt, aki először a munkáikból ízelítőt adó alkotókkal – Angusné Varga Margaréta, Demeter Tímea, Huţ Krisztián, Laukó Katalin, Tóth Orsolya, Süli Julianna, Szabó Rozália – beszélgetett többek között a kezdetekről, inspirációról, stílusról, munkamódszerekről, s nem utolsó sorban az amatőr művészek gondjairól. Elhangzott többször is, jó lenne, ha évente legalább egyszer Pécskán kiállíthatnának – pl. tematikus képekkel –, megmutatva legújabb munkáikat.
A program második részében, a kötet kapcsán Moldován János sokadszorra húzta meg a vészharangot Pécska és környékének élővilágával kapcsolatban, de arról is szólt, hogy az emberi beavatkozás ezt miként sújtotta ezt az elmúlt évtizedek során, mit kellene tenni a pusztulás, gyérülés megállítása érdekében. Ugyanakkor szóba került a szerzőpáros készülő újabb kötete is.
Záróakkordként Bölöni György megyei tanácsos, a helyi RMDSZ elnöke díszokleveleket adott át a kiállítóknak, könyvszerzőknek.


Moldován János, Bódi Moldován Cristian


Angusné Varga Margaréta


Demeter Tímea


Huţ Krisztián


Laukó Katalin


Tóth Orsolya


Süli Julianna


Szabó Rozália

Categories: Életstílus, Slider